Kreću Maškare Crikvenica!

Ovogodišnji program počinje 13. siječnja tradicionalnim maškaranim druženjem u Matkovićima, gdje će u poslijepodnevnim satima biti ugošćene ostale maškarane grupe s područja Rivijere Crikvenica i okolice. Bit će to još jedno veselo druženje uz zvuk bubnjeva, harmonike, pjesmu i ples. U večernjim je satima zakazana primopredaja gradskih ključeva u ruke maškara, a znak da one preuzimaju vlast u Crikvenici jest i podizanje maškarane zastave.

Tjedan dana poslije, 20. siječnja, domaćin maškaranog druženja u poslijepodnevnim satima je Udruga za očuvanje narodnih običaja „Duga“. 27. siječnja centar zabave, od 21 sat, postaje maškarani šator na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, i to nastupima glazbenih sastava „Grooversi“ i „Fortunal“.

Krunu „Maškara“, kao i svake godine, čine Dječja i Velika povorka, koje će se održati u nedjelju, 28. siječnja – Dječja s početkom u 11, a Velika u 14 sati. Nakon održanih povorki, zabava se seli u maškarani šator uz nastupe glazbenih sastava „Koktelsi“ i „Point“.

U subotu, 3. veljače, u 16 sati ljubitelji pikada dolaze na svoje jer će se u šatoru održati „Maškarani pikado turnir“, a večernju zabavu „začinit“ će uvijek dobro raspoloženi Jole i glazbeni sastav „Trend“. Također, ne propustite prisustvovati krštenju mesopusta.

Kako bi naši najmlađi uživali dodatno u programu „Maškara“, za njih i njihovu pratnju smo pripremili čajanku, tobolu i animaciju u nedjelju, 4. veljače.

Manifestacija pod maskama, koja ujedno promovira čakavštinu, a u sklopu koje učenici recitiraju, pjevaju, plešu, glume – „Čakavsko maškarano zapolne“ – održat će se 7. veljače u 17 sati u OŠ Zvonka Cara.

Posljednja subota maškaranih aktivnosti, 10. veljače, donosi nam u jutarnjim satima Maškaranu šetnju po Ljubavnoj cestici, a u poslijepodnevnim druženje u Gornjem kraju.

Na čistu srijedu je običaj da se u centru grada čita šentenca, a zatim i osuda Meriku, krivcu za sve loše događaje u protekloj godini, osudi ga se i spali. 14. veljače u 16 sati nikako ne propustite to zanimljivo događanje!

Naši crikvenički trgovci, frizeri, kozmetičari i ugostitelji su se pobrinuli da vam dodatno uljepšaju i ovogodišnje razdoblje maškara i to u obliku popusta koji se odnose na neke od njihovih usluga i proizvoda. Detalji o blagu skriva „Vesela maškarana škrinjica“. Pronađite nešto za sebe ili/i svoje bližnje! Također, na istoj web stranici pogledajte posebnu ponudu smještaja koja se odnosi na ovo najveselije razdoblje u godini.


Organizator: TZG Crikvenice
Suorganizator: „Jarun ideja“ d.o.o.
Partneri u projektu: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, „Jadran“ d.d. Crikvenica, Hotel „Marina“ Selce, Vinarija „Pavlomir“, „Eko-Murvica“ d.o.o., Županijska lučka uprava – Ispostava Crikvenica, OŠ Zvonka Cara, Dječji vrtić „Radost“, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodol, Planinarsko društvo „Strilež“, Udruge za očuvanje narodnih običaja – „Matkovići“, „Duga“ i „Gornji kraj“, „De Carina“ d.o.o., „Sfera“ Crikvenica