Nedjelja 28. siječnja bila je rezervirana za dvije tradicionalne maškarane povorke u organizaciji TZG Crikvenice, od kojih je jedna posvećena mališanima, a druga odraslim ljubiteljima maškaranih običaja. Ukupno je više od 2.000 veselih, raspjevanih i rasplesanih maškara pozdravilo sve prisutne.

Nakon Dječje je krenula i Velika maškarana povorka, koja je i ove godine okupila sudionike iz raznih krajeva i brojne zanimljive maske, s ukupno 27 grupa. Svaka je od njih izmamila osmijehe na lica, neovisno o tome je li ponosno predstavila tradiciju svoga kraja ili je prikazala duhovit komentar na svakodnevicu. Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, na Velikoj su maškaranoj povorci, među ostalima, sudjelovale i maškare iz Šmrike, Kraljevice, Ozlja, Ivanić Grada, sa Zameta, Viškova itd., ali i tri grupe iz Slovenije.

Obje su povorke predvodili svita, gradonačelnica Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić te posebni gosti Velike povorke – riječki meštar Sandi i Sara Đukić, aktualna kraljica Riječkoga karnevala. Veliku je svitu u Dječjoj povorci pratila i Mala maškarana svita, koju su ove godine činili učenici iz OŠ Vladimira Nazora.

Dobru zabavu s pozornice su poticali voditelji Gracian Čop i Katarina Stojević, dok se za vrijeme Velike maškarane povorke Čopu pridružio Josip Krmpotić.

Nakon održanih povorki, zabava se preselila u šator uz nastupe glazbenih sastava „Koktelsi“ i „Point“.

„Jako smo zadovoljni fenomenalnom maškaranom energijom u Crikvenici! Kreativni kostimi, nasmijana lica, respektabilan broj sudionika i posjetitelja, a i vrijeme nam je ‘išlo na ruku’! Već se sada veselimo sljedećim povorkama i željno ih iščekujemo“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

Galerija 1

Galerija 2