Došao je kraj i ovogodišnjim maškaranim doživljajima. Mnogi će ljubitelji najveselijeg razdoblja u godini reći da su im maškarani tjedni proletjeli u trenu. Kako i ne bi, uz sjajne maškarane fešte, vesele tradicionalne povorke i brojna zabavna događanja, kako za odrasle, tako i za djecu.

Gradski su ključevi opet vraćeni u prave ruke, a maškare će ponovno zavladati tek sljedeće godine.

Završetak maškaranih događanja pružio je priliku da se još jednom podsjetimo na vrijedne tradicionalne običaje na crikveničkoj rivijeri, koji se prenose s koljena na koljeno.

Tako se jučer, na “Mesopusni utorak”, u Selcu održala tradicionalna mlaća slame i plesalo se Selačko kolo. U 20:00 sati je počela posljednja ovogodišnja maškarana zabava u šatoru uz DJ Stevea i njegove goste, a iste se večeri izvlačio i dobitnik velike tombole.

Na Čistu srijedu, 22. veljače, u svim se mjestima crikveničke rivijere palio mesopust, simbolični krivac za sva zla i nedaće u prethodnoj godini.

U Crikvenici je program započeo u 16:00 sati čitanjem šentence i suđenjem mesopustu Raskopanku na Trgu Stjepana Radića, nakon čega je uslijedilo spaljivanje na vrhu Vele palade.

Mještani Jadranova su svoga mesopusta počeli ispraćati u 17:30 sati, čitanjem šentence, a potom i spaljivanjem na placi.

U Selcu je u 16:00 sati počelo čitanje šentence, a mesopust se nakon toga spalio na rivi.

Ako mi na našoj rivijeri time nismo prizvali proljeće, onda ne znamo tko će to učiniti bolje od nas.

Nadamo se da ste uživali s nama na crikveničkoj rivijeri u društvu tradicije te da ste saznali što su sve skrivili ovogodišnji mesopusti.