Nakon što su 7. siječnja maškare preuzele ključ grada, započelo je maškarano ludilo koje će trajati do 22. veljače.

U subotu, 21. siječnja, veliki maškarani šator će premijerno otvoriti svoja „vrata“ za velike i male goste. Zabava počinje maškaranim pikado turnirom u 15 sati. Atmosfera će doći do usijanja u večernjim satima, kada nas očekuju nastupi glazbenih sastava „Grooversi“ i „Trend“. Vaš je zadatak, kako ove, tako i svake subote, da budete maštoviti jer će najkreativnije maske – pojedinačne i grupne – biti nagrađene. Naši najmlađi će se zabaviti u nedjelju na čajanci, tomboli i animaciji.

Osim mnoštva zabava, čajanki, glazbenih gostiju, maškaranih šetnji, plesa i svega drugoga, ne zaboravite na vrhunac „Maškara“, na Veliku i Dječju povorku, koje će se održati u nedjelju, 29. siječnja. Za izvanrednu zabavu, pjesmu i ples će se pobrinuti glazbeni sastavi „Koktelsi“ i „Trend“.

Kako bi vrijeme između dvaju vikenda prošlo što brže i veselije, pobrinuli su se i ugostitelji, trgovci i frizeri s područja naše rivijere, koji će biti zaslužni za osmijehe na mnogim licima. Naime, u sklopu „Vesele maškarane škrinjice“, mogu se iskoristiti brojne pogodnosti, kao što je 10 % popusta u nekom od ugostiteljskih objekata  za maškarane goste ili besplatna treća frizura u frizerskim salonima. Detalji o blagu koje skriva „Vesela maškarana škrinjica“ možete pronaći na letku „Maškare 2023.“ i na  www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu „Maškare Crikvenica“ jer je i tamo uzbudljivo – maškarane novosti i fotografije zasigurno će vam uljepšati dan.

Čitanjem duhovite šentence, teksta koji opisuje događanja u protekloj godini, 22. će veljače započeti simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i poteškoće u protekloj godini te će naposljetku biti spaljen. Bubnjevi i pjesma maškaranih skupina dozvat će proljeće, a ljubitelji maškara pohraniti maske na sigurno do sljedeće prilike.